السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
المقادير لعمل كيلو واحد
كيلو طحين
كوب الا ربع زبده ساخنه
نصف كوب قشطة فلاحى
كوب حليب دافئ
نصف كوب ماء دافئ
ملعقه شاى خميره
ملعقه شاى سكر
توابل القرص
(ينسون شمر سمسم مسحوق رائحه الكعك )
ذره ملح
الحشو
(اختيارى)
ممكن جبنة او عجوه
الطريقه
نذوب الخميره مع السكر فى نصف كوب الماء
ونتركها تتفاعل وترتفع
![القرص المصرية بالحليب والقشطه WU8vRO10120728](https://2img.net/h/www.lakii.com/img/g2/Oct10/WU8vRO10120728.jpg)
نضع الطحين ونعمل حفره ونضيف التوابل المذكوره مع الملح
ونضيف السمن الساخن ونبس باليد جيدا الى ان يتشرب الطحين السمن
نضيف القشطه ونعجن ثم الحليب وممكن العجينه تحتاج حليب نضيف ربع كوب
على حسب ونعجن طبعا ماما لا تعترف بالعجان اطلاقا بتحب تعجن بايدها
![القرص المصرية بالحليب والقشطه Gi1eBY10120729](https://2img.net/h/www.lakii.com/img/g2/Oct10/gi1eBY10120729.jpg)
وهنا بعد العجن
![القرص المصرية بالحليب والقشطه 6yMvS610120730](https://2img.net/h/www.lakii.com/img/g2/Oct10/6yMvS610120730.jpg)
نترك العجينه ترتاح عشر دقائق قبل التشكيل
ونبدأ فى تكوير العجوة وتجهيز الجبنة للحشو
![القرص المصرية بالحليب والقشطه Fcqiaw10120731](https://2img.net/h/www.lakii.com/img/g2/Oct10/fcqiaw10120731.jpg)
وطبعا الصور شارحة نفسها
![القرص المصرية بالحليب والقشطه O8IzNG10120751](https://2img.net/h/www.lakii.com/img/g2/Oct10/O8IzNG10120751.jpg)
![القرص المصرية بالحليب والقشطه WXc3hE10120752](https://2img.net/h/www.lakii.com/img/g2/Oct10/wXc3hE10120752.jpg)
![القرص المصرية بالحليب والقشطه 8rFTLD10120753](https://2img.net/h/www.lakii.com/img/g2/Oct10/8rFTLD10120753.jpg)
فى ناس بتحب القرص مدهونه بصفار بيض وسمسم
وفى ناس بتحبها ساده والدتى عملت النوعين
![القرص المصرية بالحليب والقشطه GuIrjb10120731](https://2img.net/h/www.lakii.com/img/g2/Oct10/GuIrjb10120731.jpg)
![القرص المصرية بالحليب والقشطه 96kczV10120731](https://2img.net/h/www.lakii.com/img/g2/Oct10/96kczV10120731.jpg)
![القرص المصرية بالحليب والقشطه URzrOb10120731](https://2img.net/h/www.lakii.com/img/g2/Oct10/URzrOb10120731.jpg)
وده النوع السادة
![القرص المصرية بالحليب والقشطه Bl4Nax10120732](https://2img.net/h/www.lakii.com/img/g2/Oct10/bl4Nax10120732.jpg)
نتركها تتخمر حوالى ساعه وتخبز فى فرن على درجه 180
لمده 15 دقيقه ويحمر الوجه
![القرص المصرية بالحليب والقشطه 7czF2x10120733](https://2img.net/h/www.lakii.com/img/g2/Oct10/7czF2x10120733.jpg)
وده شكلها من تحت لونها وردى جميل ماشاء الله
![القرص المصرية بالحليب والقشطه 1CQdAr10120734](https://2img.net/h/www.lakii.com/img/g2/Oct10/1CQdAr10120734.jpg)
وده شكلها من الداخل
![القرص المصرية بالحليب والقشطه D5jxpM10120734](https://2img.net/h/www.lakii.com/img/g2/Oct10/D5jxpM10120734.jpg)
![القرص المصرية بالحليب والقشطه Pm5XOx10120736](https://2img.net/h/www.lakii.com/img/g2/Oct10/pm5XOx10120736.jpg)
![القرص المصرية بالحليب والقشطه PDmAXG10120736](https://2img.net/h/www.lakii.com/img/g2/Oct10/PDmAXG10120736.jpg)
طبعا تحفظ فى علب محكمه الغلق
طعمها راااااااااائع جدا جدا ومثالى للفطور جربوها بطريقه ماما ان شاء الله تعجبكم
والسلام عليكم ورحمه الله وبركاته
المصدر:
http://www.lakii.com/vb/showthread.php?t=691562