الرئيسيةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 القرص المصرية بالحليب والقشطه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
منصورة

avatar

انثى ما جنسيتك : جزائرية
عدد المساهمات : 51

مُساهمةموضوع: القرص المصرية بالحليب والقشطه    الثلاثاء نوفمبر 30, 2010 7:57 pm




السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

المقادير لعمل كيلو واحد

كيلو طحين
كوب الا ربع زبده ساخنه
نصف كوب قشطة فلاحى
كوب حليب دافئ
نصف كوب ماء دافئ
ملعقه شاى خميره
ملعقه شاى سكر
توابل القرص
(ينسون شمر سمسم مسحوق رائحه الكعك )
ذره ملح
الحشو
(اختيارى)
ممكن جبنة او عجوه
الطريقه
نذوب الخميره مع السكر فى نصف كوب الماء
ونتركها تتفاعل وترتفع



نضع الطحين ونعمل حفره ونضيف التوابل المذكوره مع الملح
ونضيف السمن الساخن ونبس باليد جيدا الى ان يتشرب الطحين السمن
نضيف القشطه ونعجن ثم الحليب وممكن العجينه تحتاج حليب نضيف ربع كوب
على حسب ونعجن طبعا ماما لا تعترف بالعجان اطلاقا بتحب تعجن بايدها



وهنا بعد العجن



نترك العجينه ترتاح عشر دقائق قبل التشكيل
ونبدأ فى تكوير العجوة وتجهيز الجبنة للحشو



وطبعا الصور شارحة نفسها







فى ناس بتحب القرص مدهونه بصفار بيض وسمسم
وفى ناس بتحبها ساده والدتى عملت النوعين







وده النوع السادة



نتركها تتخمر حوالى ساعه وتخبز فى فرن على درجه 180
لمده 15 دقيقه ويحمر الوجه





وده شكلها من تحت لونها وردى جميل ماشاء الله



وده شكلها من الداخل









طبعا تحفظ فى علب محكمه الغلق
طعمها راااااااااائع جدا جدا ومثالى للفطور جربوها بطريقه ماما ان شاء الله تعجبكم
والسلام عليكم ورحمه الله وبركاته

المصدر:
http://www.lakii.com/vb/showthread.php?t=691562

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
كلي شقاوهه

avatar

انثى ما جنسيتك : سعودية
عدد المساهمات : 26

مُساهمةموضوع: رد: القرص المصرية بالحليب والقشطه    السبت يناير 08, 2011 5:23 pm

يعطيك العاافيه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
القرص المصرية بالحليب والقشطه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شبكة و منتديات مع الله :: ¨°o.O ( ..^ المنتديات العامة^.. ) O.o°¨ :: المنتدى العام-
انتقل الى: